dimarts, de maig 14, 2013

"massiva concentració d'herbicida tòxica", que va quedar en no res

La darrera setmana he pogut llegir per les xarxes socials dues opinions/notícies que semblaven "la notícia de l'any" d'Amposta i que van quedar en no res.

Una parlava del "tractament d'una zona enjardinada d'Amposta amb un fort herbicida" que va convertir-se en un tractor que estava trinxant l'herba (es veu que la mascareta del conductor del vehicle era per protegir-se de la pols i no per evitar la toxicitat del suposat herbicida) i l'altra parlava de la "concentració massiva" d'un grup de treballadors que, malauradament, perdran la seva feina que al final va ser un grup de persones que s'havien aturar a esmorzar mentre feien els seus darrers treballs per a l'empresa que tanca portes a Amposta.

No tinc cap intenció de criticar als informants que en veure aquests fets van pensar que seria d'interès general informar d'allò que veien i d'allò que es pensaven que veien, però crec que abans de fer "periodisme ciutadà" caldria que ens informéssim una mica més per a fer allò que els professionals anomenen "contrastar les fonts". Tot i això he de reconèixer la tasca de molta gent (la immensa majoria d'ells de manera desinteressada) que veuen coses i que n'informen perquè sinó segurament passarien desapercebudes pels mitjans de comunicació.

Només és una opinió (sense haver-ne contrastat les fonts)1 comentari:

Anònim ha dit...

Un comentari molt encertat i oportú.
És important que la gent contribueixi amb notícies crítiques que no recullen els mitjans massius però si n'hi ha molts sense credibilitat acabaran ofegant veus que caldria escoltar.