dissabte, de març 20, 2010

estic llegint ... «La missió secreta»

Reconec que vaig estar molts anys sense llegir amb una certa disciplina, excusant-me amb que no tenia temps; que llegia textos, notícies i llibres relacionats amb la feina, etc. etc. Fins que un bon dia, no fa pas gaire anys, vaig decidir-me (gairebé obligant-me) a agafar un LLIBRE i llegir-me'l (anteriorment només havia quedat en intents). Ara mateix no recordo quin va ser, hauria de buscar-ho més que res per agrair-li

Dels que recordo: «Los pilares de la tierra» enganxant-lo amb «Un món sense fi» (tots dos de Ken Follett), «El pont dels jueus» i «La venjança del bandoler» (tots dos de Martí Gironell), «La dona a la finestra» (de Vicenç Villatoro), «Cor de llop» (de Francesca Aliern), «Los inocentes hijos de Dios» (de Pere Perellón), ... La meva memòria no arriba per recordar-ne més, però puc assegurar que en els darrers 3 anys, en acabar-ne un n'he agafat un altre, amb una certa recança per no voler acabar el que tenia entre mans, però amb impaciència per encetar un llibre nou. Vaja com feia Tarzan que no deixava una liana fins que en tenia una altra d'agafada; ell ho feia per no caure i jo ho faig per no caure en la trampa de no llegir.

Ara estic llegint «La missió secreta» de Teresa Bertran, que vaig començar a llegir l'endemà de la presentació que s'hi va fer a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó a Amposta (12/3/2010). Just el dia abans d'aquesta presentació havia acabat «Cor de llop» i estava donant-li voltes a veure què començava i al caure'm a les mans «La missió secreta», després d'escoltar a Mª Josep Margalef, qui va presentar el llibre, i a la mateixa autora, i tractant-se d'una temàtica històrica, que m'agrada, ambientada entre La Ràpita, Amposta i Tortosa, amb Templers i Hospitalers, la inquisició, els segineros, crims, desaparicions, els projectes de Carles III per a fer de La Ràpita una gran ciutat i un dels ports més importants de la Mediterrània, ... No vaig pensar-m'ho dos vegades i vaig encetar aquella «missió secreta».

Per cert la presentació de «Los inocentes hijos de Dios», de l'ampostí Pere Perellón es farà el proper divendres 26 de març a les 20 h. a la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, d'Amposta.

4 comentaris:

Pere Perellon ha dit...

Gràcies Josep per fer menció de la meva novel.la. Espero que vinguis a la presentació. Salutacions. Pere P.

Pere Perellon ha dit...

Hola Josep. Agraïr-te la menció que fas de la meva novel.la. I t'espero a la presentació de la mateixa. Salutacions.

Anònim ha dit...

I digues...T'ha agradat??? Sóc la Teresa Bertran i em moro de curiositat. Abraçades.

Josep Torta ha dit...

Hola Teresa.

Em va agradar molt. De fet em va tenir enganxat des de que vaig començar fins al final. Segurament influït per l'època en què està ambientat, per la proximitat de l'entorn, pel neguit que em va quedar després d'estar a la presentació que vàreu fer a Amposta. Enhorabona per la feina feta.