diumenge, de desembre 13, 2009

Decathlon s’instal·larà a les Terres de l’Ebre però no anirà a Amposta

Tot i que ja feia mesos que estava cantat, aquesta setmana s’ha fet oficial: Decathlon s’instal·larà a les Terres de l’Ebre però no anirà a Amposta.

Per als que no n’hagin sentit a parlar de l’assumpte es preguntaran: perquè surt Amposta en aquest titular, m’explico:

Fa uns mesos va fer-se públic que la multinacional Decathlon tenia la intenció d’obrir una superfície comercial a Amposta i que gairebé estava tot lligat i decidit. Va ser aleshores quan a algú va pensar: si diuen que va a Amposta perquè no pot anar a un altre poble? I van començar les negociacions per portar l’aigua al seu molí els polítics, empresaris, cambra (que porta el nom del poble però que està per representar i defensar 2 comarques), ... es van unir per a "reclamar" allò que més els interessava. Es van "crear" uns terrenys fins al moment inexistents (raó per la qual Decathon no havia pensat en anar a un altre lloc que no fos Amposta que ja es disposava de la superfície i tipus de sòl necessaris).

Va haver un moment en que tot va quedar ens suspens i des de la mateixa empresa deien que "aparcaven el tema" temporalment (potser excusant-se amb la crisi). Segurament el silenci va ser degut a que no van voler fer soroll (no fos que algú més ho reclamés i se’ls anés tot en orris) i no ha sortit a la llum fins ara quan han estat els terrenys preparats per a dir el "si vull" i "si podeu" definitiu.

Segurament molts se n’alegraran d’aquesta implantació ja sigui perquè han guanyat la partida, perquè els hi posaran a casa, perquè es posa a casa del veí, perquè es posa "on tocava", perquè és el mateix estigui on estigui (segur?) la qüestió és que estigui, ...

A criteri de tots deixo en si ha estat una jugada intel·ligent o bruta, si han intervingut "forces superiors" o no, si s’ho mereixen més uns que uns altres, si s’ha obrat bé per part de tots o no, si s’ha tret el menjar de la boca a qui se l’havia cuinat o no, ... El que està clar és que es volien instal·lar per les nostres terres i ho han fet. Però aquells que patien pel seu petit comerç seguiran patint perquè els serà el mateix tenir-lo al costat de casa que a uns quilòmetres, amb la diferència que els llocs de treball i els impostos es generaran en un lloc diferent d’on inicialment tothom s’havia imaginat.


1 comentari:

Anònim ha dit...

los tortosins són així tot ho volen per a ells i a sobre n'hi ha ampostins a qui ja els va bé així