divendres, d’octubre 09, 2009

fem un porro ?

En una plaça propera a un institut d'Amposta, i segur que en molts altres indrets, és freqüent veure a xiquets i xiquetes (entre 14 i 16 anys, fins i tot en algun cas diria que més joves) fent el "ritual del porro" i evidentment fumant-se'l.

Segurament es deuen creure prou grans per fer el que fan, i segurament els seus pares ho saben i ja tenen assumit que els seus fills i filles abans d'entrar a classe o a les hores lliures aprofiten per fer-se un porro.

A més la creença que un porro és "natural" i no fa més mal que una cigarreta la deuen tenir tant interioritzada que ho fan de la manera més natural i normal *: s'asseuen en un banc, treuen els estris, cremen la pedra i l'esmicolen, la barregen amb el tabac, ho emboliquen en un paper de fumar després de posar-li una boquilla (no sigui que s'empassin quelcom dolent) i ... a fumar abans d'entrar a classe. Segur que així la matèria d'estudi s'assimila millor i sinó, com a mínim, la classe es fa més distreta i relaxada.

* Alguna vegada, quan s'acosta algú, intenten dissimular que estan liant un porro com si no es veiés clar el que estan fent. Santa innocència !!


Algunes dades:
  • Fumar porros provoca bronquitis crònica i dificultat per a respirar.
  • Els porros són la droga il·legal que més es consumeix a Espanya.
  • 1 porro equival a 5 cigarretes.
  • Fumar tres porros al dia comporta els mateixos riscos de patir un càncer i malalties del cor que un paquet de cigarretes.
  • El fum de cànnabis té 7 vegades més quitrà i monòxid de carboni que el tabac.L'abús de cànnabis produeix al·lucinacions i deliris.
  • El cànnabis incrementa els batecs del cor i augmenta de la pressió arterial.La marihuana disminueix la qualitat del semen (homes) i pot inhibir l’ovulació (dones).
  • El THC, principal principi actiu del cànnabis, és una substancia molt soluble en el greix corporal i arriba ràpidament al cervell, on s’acumula i s’elimina molt poc a poc.
  • Potser l’únic positiu que se li troba a la marihuana és que alleuja els efectes secundaris de la quimioteràpia en pacients de càncer.