diumenge, de març 11, 2007

Trobada d'entitats d'Amposta (2a edició)

Ahir vaig estar a la 2a. trobada d'entitats d'Amposta, per dos motius diferents: professional i en representació d'una associació.

Totes les activitats (presentació, xerrades, taules de treball i cloenda, i l'esmorzar!) d'aquest any es van fer al Casal, amb les obres de remodelació ja acabades (l'any passar es van fer actes entre el Casal i la Fila).


Les activitats van començar per on es van acabar l'any passat. O sigui que si l'any 2006 es va acabar amb les demandes de les entitats aquest any es va començar amb la presentació de les solucions a aquestes peticions, que principalment van ser: locals per a entitats i una persona (tècnica) d'enllaç entre les associacions i l'Ajuntament. Pel que fa als locals es va explicar que s'han habilitat (o estan acabant-se d'habilitat) diferents locals per ubicar despatxos repartits pel casc urbà (antiga central d'aigues al carrer Buenos Aires, al carrer Verge del Pilar als baixos de "les Casetes dels Mestres", carrer Corsini, zona de Valletes al carrer Brasil, carrer Burgos a la seu del centre per a malalts d'Alzheimer i al carrer Sant Roc on ha d'anar un nou centre de serveis socials). La tècnic encarregada del "pla local de desenvolupament comunitari", a més de posar en marxa el pla, s'encarregarà d'assessorar les diferents entitats en matèria d'ajuts, organització, ... Es va facilitar als assistents els documents:
  • estudi de la realitat associativa local d'Amposta
  • el pla local de desenvolupament comunitari 2006
  • la memòria del plan de desenvolupament comunitari 2006
  • dades de contacte de totes les entitats ampostines (informació demanada a la 1a Trobada)
Durant la trobada es va fer la presentació del projecte Amposta Ciutat Digital (comunitats i e-participació), amb demostracions pràctiques de tots els serveis i recursos que es posaran a disposició de les entitats, com ara votacions electròniques, certificats digitals, espai i eines per tal de disposar del seu propi web (amb CMS, o gestor de continguts), correu electrònic, etc.


Per a mi el punt negatiu de la 2a Trobada, com ja vaig comentar en relació a la primera edició (2006), va ser l'absència d'algunes (bastantes) entitats. No se si perquè no sabien que es feia la Trobada, perquè es pensaven que no "aprendrien" res de nou, perquè no tenien temps d'anar-hi, perquè no tenien res a dir, perquè no tenen cap problema i els va tot perfecte, perquè tenien altres "obligacions", ... Bé, qui no va vindre ...