diumenge, de desembre 03, 2006

Xerrada de Gustau Moreno sobre blocs

Aquest divendres, a les 10 de la nit, una hora poc habitual (no per això desencertada), vaig anar al Casal d'Amposta per escoltar i veure (perquè tot i llegir-lo no sabia quina cara feia) Gustau Moreno, l'editor del bloc la Marfanta .

La xerrada, enmarcada en les Nits de l'Àtic que organitza Internautes d'Amposta, va anar sobre la blocosfera ebrenca, i va ser força interessant. Moreno va reconèixer la tasca que s'ha fet des d'Amposta per situar les Terres de l'Ebre a Internet, i segons ell "Amposta és la capital d'Internet de les Terres de l'Ebre" (bé, potser no van ser aquestes les paraules exactes però el sentit va ser aquest), Gustau va anomenar iniciatives iniciatives com:
A més, per a mi hi ha altres iniciatives que ho confirmen, com ara que:

Una dada curiosa que va comentar Gustau va ser que la credibilitat que li donen els europeus a les informacions publicades als blocs és gairebé la mateixa que se li dona a la premsa escrita i molt superior a la que es diu per televisió. Crec recordar que el 28% de la gent es creu allò que es diu en els blocs, el 30% es creu el que publiquen els diaris i només el 17% de la gent es creiu la TV.

Una anècdota curiosa va ser el perquè del nom "la Marfanta". Segons Gustau Moreno, li va posar aquest nom perquè "és un esser mitològic de les nostres terres que igual fa temor com fa riure". Concretament va dir "fa temor a qui surt i fa riure a aquells que no surten", referint-se als continguts publicats.

També va fer comentaris sobre la seva doble situació periodista-blocaires, que compagina a la perfecció. Segons Moreno, destina 5 hores diàries a la gestió del bloc!!!

Per acabar dues dades curioses que va comentar Gustau: S'ha trobat notícies d'ell (publicades a la Marfanta) publicades en altres mitjans sense citar-hi la font, i que s'està plantejant restringir els comentaris a usuaris registrats perquè darrerament s'està trobant opinions fora de lloc expressades aprofitant l'anonimat (no se perquè però això em sona).