diumenge, de setembre 10, 2006

Matí aprofitat: sega de l'arròs i visita a l'Illa de Buda

Sense ànim de repetir-me, el d'avui ha estat un matí aprofitat, com ja ho va ser el de l'11 de juny passat quan vaig anar a veure la plantada d'arròs que es va fer a l'Illa de Buda. Aquesta vegada, amb bon encert per part de l'Ajuntament de Sant Jaume s'han deixat tres punts d'accés a l'Illa per evitar els col·lapses de l'altra vegada (només es podia entrar pel camí de la gola de Migjorn que és força estret). Avui es podia entrar per Migjorn, pel riu venint des de Sant Jaume amb vaixell turístic i, per on jo he accedit, pel pas de barca de la caseta del Sifó.

pas de barca de la caseta del Sifó per accedir a l'Illa de Budapas de barca de la caseta del Sifó per accedir a l'Illa de Buda

L'activitat l'ha seguit molta gent, la majoria de la qual ha accedit fins a dins l'Illa (si haguessin pogut, segurament ho haguessin fet fins al mateix quadro d'arròs, per allò de la comoditat). Molts segadors i segadores han participat per ensenyar als joves del Delta i a tots els que han vingut de fora com es treballava abans al camp.

Segant arròsSegant arròs

Fent una garbaFent una garba

Treient les garbes del «quadro»Treient les garbes del «quadro»

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també vaig estar. Molt ben organitzada. Em va agradar molt.

Anònim ha dit...

Hola, jo i els pares vam estar i ens va encantar!!! Festa molt maca i la gent encara més!!! A més Paisatges inmillorables! Les fotos que vem fer les vam fer arrivar a la gent del poble per correu postal.
Aquest any hi haura una altre festa de la sega? quan? i quin es el programa?

Gràcies.

Josep Torta ha dit...

Hola (al darrer comentari anònim). L'activitat l'organitza l'Ajuntament de Sant Jaume d'Enveja. Jo, com tu i la teva família, només vaig anar a veure-ho.

La festa de la sega és una activitat consolidada pel que se seguirà fent (espero i suposo). Es fa cap a mitjans de setembre. Per a més informació pots visitar el www.santjaume.org on s'anuncia la festa amb suficient temps per fer plans (almenys els anys anteriors així me n'he assabentat).

Gràcies pel teu comentari.