divendres, d’agost 25, 2006

Per saber si ha arribat un SMS (almenys amb Movistar)

Aquest és un truc que vaig veure fa temps per un fòrum sobre SMS, i que utilitzo quan envio un SMS. Tot i que les mòbils actuals tenen una opció per confirmar si un SMS s'ha enviat, en realitat no és ben bé així, sinó que el que diuen és si el missatge ha sortit del mòbil i ha arribat a algun lloc. M'explico:

Si el missatge ha sortit del teu mòbil i l'aparell del destinatari estava fora de cobertura o apagat igualment et diria que s'ha enviat perquè ha arribat al centre de missatges de l'operadora.

Amb el truc que utilitzo jo, si el mòbil de destí no està operatiu et diu (amb un SMS) que el missatge ha arribat al centre de missatges i quan el telèfon està operatiu (li ha arribat cobertura o s'ha posat en marxa) et torna a enviar un missatge dien-te que el teu SMS ha arribat al destí. El millor del tema és que és totalment gratuït. El funcionament és molt senzill:

A l'enviar un SMS s'ha de posar davant del text *n# i després el text. Enviar el missatge de forma normal i al cap d'uns segons t'arribarà un SMS dient què ha passat.

Escriure l'SMS
SMS automàtic dient que s'ha enviat (el mòbil de destí estava operatiu)


SMS, en cas que el mòbil de destí no estigui operatiu. Quan ho estigui arribaria un missatge com l'anterior.Potser l'únic inconvenient, si se n'ha de buscar algun, és que el truc et resta 3 caràcters dels 160 que tens per escriure l'SMS.

Jo només ho he pogut provar amb Movistar però crec recordar que era un truc propi del sistema SMS, i per tant hauria de funcionar amb qualsevol operadora. Si ho proveu amb Amena o Vodafone ja em direu si ha funcionat o no.

28/8/2006: Manel Zaera em confirma que amb Amena també funciona.

4 comentaris:

Manel Zaera ha dit...

Amb Amena funciona. Tot i això, coneixes el cost del missatge de confirmació?

Josep Torta ha dit...

Amb Movistar és gratuït. És un altre avantate del truc.

Manel Zaera ha dit...

He trobat aquests enllaços:

1. ZonadeMoviles

2. TrucosMoviles

Josep Torta ha dit...

És gratuït, almenys amb movistar. Suposo que si comença a utilitzar-se se n'adonaran i acabaran cobrant-ho.

Ja ho van fer amb un dels trucs que vas trovar i que ja no funciona, almenys gratuïtament. Era molt bo, útil i gratis; es podia enviar un correu electrònic a 6666666666@movistar.com, on 6666666666 era el número del telèfon del destinatari, que rebia un SMS amb l'assumpte del correu (no el text) i donava la possibilitat de trucar a un número per escoltar el correu (un programa llegia el correu i l'escoltaves des del mòbil). Desconec si ara el servei és de pagament o han deixat de donar-lo.

Jo ho vaig utilitzar el truc durant una temporada, fins que van tancar l'aixeta. A més em vaig crear un correu electrònic del tipus josepmobil@aaaaaa.com que reenviava tot el que rebia a 6666666666@movistar.com; donava, sobretot a clients, el josep@aaaaaa.com i els deia que ho rebria al mòbil, així em tenien "localitzat" sense haver de donar-los el número de telèfon (a ells els sortia gratis perquè enviaven un correu-e).