dijous, de maig 04, 2006

qui no aprén és perquè no vol (o no té temps, o ja sap prou, ...)

Acabo d'assabentar-me de l'existència de wikilearning.com que no és altra cosa que un repositori de recursos sobre temes molt diversos. Com bé diu el subtítol del propi web és "la primera comunidad libre donde aprender y compartir", o sigui que s'ha acabat allò de buscar un curs, un tutorial, un manual, ... i arribar a un punt en el que has de pagar d'una o altra manera.

wikilearning.com
Si accediu, veure que hi ha de tot, i més. Des d'internet, informàtica, temes legals, humanitats, salut, oposicions, ... Per exemple, podeu trobar-hi un curs de comptabilitat bàsica, informació sobre l'Aloe Vera, un curs avançat de japonès, informació sobre el canvi climàtic, una breu biografia de Karl Marx, un breu manual del client de correu electrònic Mozilla ThunderBird, receptes d'amanides, llenguatges de programació per a desenvolupar webs, etc. etc. etc.

Ja veieu que en aquest web cap gairebé tot. Potser el més important d'aquest web, a banda dels continguts, són dues paraules "lliure" i "compartir". O sigui que no hi ha cap tipus de restricció per accedir i difondre la informació, i el web es nodreix de les aportacions dels propis usuaris.

Endavant! Ara qui no aprén és perquè no vol, o perquè no té temps, o perquè ja ho sap tot (hi ha algú?), o perquè ...