dissabte, d’abril 22, 2006

ja sóc punt CAT


Avui mateix, 22 d'abril de 2006, s'ha activat el meu domini .cat: joseptorta.cat

Vaig poder-lo sol·licitar dins la tercera fase, a la que va poder-se acollir tothom que hagués donat suport a la campanya per demanar el domini .cat. Així a partir d'ara ja tinc una identitat pròpia a Internet, ja era hora!

Evidentment per a mi, aquest és un dels dies més importants pel que fa a la meva experiència amb Internet. Fent una mica d'història (breu) en les meves vivències a Internet recordo ...

  • la meva primera connexió a la xarxa l'any 1994 (a la fira Simo de Madrid). Recordo que vaig entrar a la web més important d'aleshores: yahoo.com
  • l'any 1995 vaig poder tenir la meva pròpia connexió a la xarxa (amb mòdem de 14.400) gràcies a un concurs de la ja desapareguda "revista Web".
  • el mateix 1995 vaig donar-me d'alta com a usuari de Tinet amb qui vaig tenir la meva primera adreça de correu electrònic i connexió (gratis), que encara conservo i utilitzo.
  • després d'uns anys, al 1998, feia el meu primer web a nivell professional
  • ara, al 2006, tinc el meu domini propi: joseptorta.cat

Si us sentiu identificats amb la llengua i cultura catalanes demaneu el vostre domini .cat.

2 comentaris:

andreu ha dit...

Jo no vaig deixar escapar l'oferta de Fesinternet, i vaig comprar www.eines.cat. Però ara m'estic rumiant seriosament si fer-lo "oficial", o tant sols per poder dir que "mira, ja tinc .cat!". Perquè els 9€ de fesinternet, o els 15 (18amb IVA) de Sant Jordi és un preu raonable.
Però, i l'any vinent? Si faig públic eines.cat la gent l'utilizarà, i el correu també (és el que em fa especial il·lusió, tindre correu @eines.cat) llavors hauré de pagar 40-50€ per un domini que ni tant sols duu DNS??? (I per suposat, mantenir l'antic .INFO)...

Josep Torta ha dit...

Tens raó Andreu, però si nosaltres (els catalano parlants) no difonem el domini .cat no ho farà ningú més.

Personalment crec que el registre dels dominis .cat està fallant bastant. M'explico: el registre és complicat, triguen molt en concedir-lo o rebutjar-lo (fa 10 dies que en vaig demanar 2 i encara estan "pending"), els preus són força elevats (promocions a banda). Tot això comparant-ho amb els .com .org .es ... als que estem acostumats a sol·licitar. A més ningú sap el preu de les renovacions (algú parla de 40€/any).

Espero que en algun moment s'equiparin als dominis genèrics o el territorial .es, entre 15 i 40 € aproximadament per domini.

El que està clar és que si difons un domini resulta molt difícil (si no desapareix el web) deixar de renovar-lo.