dilluns, de març 27, 2006

Qui no té un processador de textos és perquè no vol

Tot i que fa temps que se'n sent parlar, acabo de descobrir un processador de textos en línia, o sigui que l'únic que et cal per fer-lo anar és connectar-te a Internet i accedir a ajaxwrite.com, sense haver d'instal·lar res a l'ordinador, i amb l'avantatge de tenir-lo allà on vagis. Això és gràcies a la tecnologia web anomenada AJAX, una de les bases del que s'ha anomenat web 2.0 que permet desenvolupar aplicacions per a la web com flickr, gmail, ...

Ja fa temps que diveres empreses de programari anuncien que volen fer alguna cosa així, per exemple Microsoft vol tenir un "office en línia" o Google amb la recent compra de Writely.

Només he pogut provar durant uns minuts l'AjaxWrite però han estat suficients per veure el funcionament. Tot i que amb menys possibilitats que una aplicació d'escriptori, és prou potent per escriure, obrir documents guardats en un ordinador o unitat externa (CD, llapis USB, ...), permet guardar en diverents formats (word, open office, pdf, ...), etc. allí on estiguis. Potser l'única pega que li he trobat (segur que se'n poden trobar més), és la impressió perquè en realitat ho fa com si fos una pàgina web (capçalera, número de pàgina, data, hora, ...).