dissabte, de febrer 04, 2006

Jo ja he firmat, o no

Com ja sap tothom el PP ha posat en marxa una campanya per recollir signatures per no se sap ben bé amb quina finalitat, ells diuen que és per "apoya la solicitud del referéndum", i perquè "todos tenemos derecho a opinar" (faltaria més!). En realitat la firma és per donar suport a l'enunciat "¿Considera conveniente que España siga siendo una única Nación en la que todos sus ciudadanos sean iguales en derechos, obligaciones, así como en el acceso a las prestaciones públicas ?". Com escoltava l'altre dia per la ràdio hi ha gent que firma "en contra de Catalunya" i quan ho intenten arreglar diuen una cosa com "bueno en contra del Estatuto, que es lo mismo, no?". Amb tot això la meva conclusió és que molta gent que firmarà ho farà sense saber que signa o fins i tot "enganyada" pensant-se que firma per una cosa i en realitat ho fa per una altra.

Doncs bé, com que també recullen adhesions per la web del PP, m'he disposat a viure l'experiència en les meves pròpies carns, fent un experiment. Evidentment he posat el meu nom real "mi nombre es ..." i el meu NIF real "11222333N". Un cop he fet clic a "firmar" m'han contestat dient: "Gracias por su participación. Su firma se ha recibido correctamente y ha sido incorporada a un registro para su posterior validación". Evidentment no podran validar les dades perquè no existeix ningú amb aquest nom i aquest NIF.Per si la tenen en compte: "Señores y señoras del PP no tengan en cuenta mi adhesión. El sistema que tienen de "firma" en su web no sirve para nada, aunque hubiera puesto datos reales."

Dues qüestions:
  1. Tindran en compte la meva firma al moment de comptabilitzar totes les adhesions?
  2. Quanta gent afegirà firmes amb el nom i cognoms i NIF reals (no com els del meu experiment) de persones que pot obtenir fàcilment per diferents mitjans?