dijous, de desembre 22, 2005

L'aparcament vergonyós de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Fa més d'un any, per desgràcia, he d'anar sovint a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, com moltes altres persones. Davant el col·lapse impressionant de vehicles, algú va decidir habilitar un aparcament al que era un antic fossat de la zona emmurallada. Suposo que es van veure obligats davant el desgavell d'aparcaments incontrolats a sobre les voreres, a les cantonades, ... tenint en compte que aquella zona la sol visitar gent amb mobilitat reduïda i que sovint en veuen obligats a deixar el vehicle on poden (tot i que he vist persones sense cap tipus de problema per moure's que deixen el cotxe allà on els sembla)

exemples d'aparcaments quodidians al voltant de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa exemples d'aparcaments quodidians al voltant de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
exemples d'aparcaments quodidians al voltant de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa


La nova zona d'aparcament, dins del fossat, està a 400 metres de la porta de l'Hospital, la senyalització és molt confosa, la qual cosa fa que la majoria de gent no sàpiga que allí es pot aparcar, l'accés és molt dolent ja que s'arriba després de creuar una zona amb cotxes aparcats sense cap ordre. L'altra aventura és sortir del fossat, perquè evidentment quan es va construir (fa segles) no van pensar en fer unes escales com Déu mana. Així un cop s'ha deixat el cotxe, o bé es puja per la rampa en formigonada per on s'ha accedit amb el cotxe o bé es pugen les escales que algú fa segles va construir (vegeu les fotos)

aparcament a l'antic fossat
aparcament a l'antic fossat


escales per sortir/entrar del fossat escales per sortir/entrar del fossat

escales per sortir/entrar del fossat


Un cop s'han superat els irregulars esglaons, s'arriba a una zona de terra i herbes, amb un caminet que s'ha anat obrint pel pas de la gent, fins arribar a la vorera on hi ha cotxes i més cotxes aparcats a sobre impedint el pas a la gent que ha aconseguit aparcar en algun lloc, després d'una aventura més o menys llarga.

després d'aparcar al fossat i de pujar les escales s'ha de passar per aquest caminet

després d'aparcar al fossat i de pujar les escales s'ha de passar per aquest caminet


Per més que ho intentin no crec que pugui fer cap miracle (ni la mateixa Verge de la Cinta) perquè l'Hosital està en una zona amb molt poques possibilitats de creixement, entre barrancs, camins i muralles. A més un aparcament d'un servei com és aquest no pot estar lluny. Al problema de l'aparcament se li afegeix el problema igual d'important, o més, com són els accessos. No hi ha cap forma d'accedir-hi si no és creuant bona part dels carrers de Tortosa, per no parlar de la vergonyosa (i "cutre") rotonda que fa anys i panys que està en situació provisional amb unes tanques, i que ara sembla que s'han dedicit a construir (amb un pressupost de poc més de 50.000 €, retallat i ampliat diverses vegades, que no inclou la il·luminació).Categories: _personal_

1 comentari:

Damaris. ha dit...

Tens tota la raó. Una vergonya. No a qui se li va acudir posar un hospital al cim d'una muntanya. És gairebé impossible accedir amb cotxe particular. Quan trobes aparcament (si ho trobes) ja t'has mort.